Een kijk op diversiteit!

Nieuws

LIMBANI MHANGO - Changemaker!

Limbani strijdt, als oprichter en voorzitter van vzw Umoza, in Malawi voor een beter bestaan voor de gemeenschap in Rumphi district. Een gemeenschap die vaak genegeerd wordt en die zelden wordt bereikt door andere hulporganisaties. Hij richt projecten op daar waar de nood hoog is.

Lees verder »

In service training

Kwasa Kwasa vindt bijscholing en up to date blijven heel belangrijk.
We trachten studiedagen te volgen over het thema diversiteit, lezen teksten, bekijken videoconferenties etc.

Lees verder »

Akin opnieuw aan de slag bij ons!

Nieuwe schooljaar, Nieuwe start

Na een geslaagd eerste jaar, ben ik alvast blij dat ik mijn stage ook dit jaar bij Kwasa Kwasa vzw kan verderzetten. Een nieuw schooljaar betekent voor mij nieuwe uitdagingen!

Lees verder »

Sportdienst Stad Gent

Dit academiejaar werkte Kwasa Kwasa samen met Kim Schutyser, de diversiteitsmedewerker van de sportdienst, een aanbod uit voor het personeel van de sportdienst van Stad Gent.

Lees verder »

Vorming in cijfers: schooljaar 2017 - 2018

Vorming en sensibilisering over het thema superdiversiteit vormen de hoofdactiviteit van Kwasa Kwasa . Elk jaar passen wij onze vormingen en workshops aan en herwerken we ze, naar aanleiding van de feed-back van onze vrijwilligers en aanvragers.

Lees verder »

Papia en John

Onze medewerker in Malawi John Moloson, tevens een ex student van ons project Recht op Onderwijs, vroeg al een tijdje om een computer. Hij staat ons bij met de praktische kant van het project 'recht op onderwijs' en een laptop maakt die taak heel wat eenvoudiger.

Lees verder »

Umoza

De opleiding haartooi georganiseerd door Umoza, moest in maart noodgedwongen tijdelijk de deuren sluiten. Wegens geldgebrek kon men geen materiaal meer aankopen. Het is dit materiaal dat de deelnemers op het einde van hun opleiding mee naar huis krijgen, om een eigen kapperszaak te starten. 

Lees verder »

Dekolonistatie

De laatste tijd komt het thema dekolonisatie regelmatig in de belangstelling. De relatie tussen de kolonisatiepolitiek en de migratiepolitiek van een land is onmiskenbaar. Uiteraard heeft dit ook zijn invloed op de visie over superdiversiteit in een maatschappij. Kwasa Kwasa heeft dan ook van bij het ontstaan van de vzw resoluut gekozen om die link onder ogen te zien.

Lees verder »