Een kijk op diversiteit!

LIMBANI MHANGO - Changemaker!

Limbani strijdt, als oprichter en voorzitter van vzw Umoza, in Malawi voor een beter bestaan voor de gemeenschap in Rumphi district. Een gemeenschap die vaak genegeerd wordt en die zelden wordt bereikt door andere hulporganisaties. Hij richt projecten op daar waar de nood hoog is.

Mijn naam is Limbani Chatonda Mhango. Ik werk als uitvoerend directeur bij Umoza. Umoza is een vzw gelegen in Mwahenga in Rumphi District in Malawi. Umoza leidt een gratis kinderdagverblijf dat trots gesponsord is door de familie Luyten, sinds de oprichting in 2009.

Umoza heeft ook een initiatief opgestart om jongeren nuttig bezig te houden en hun welfvertrouwen te versterken. We geloven dat als de jongeren zaken hebben om zich mee bezig te houden, ze niet doelloos naar steden verhuizen waar de kans bestaat dat ze criminelen worden. Er worden sporten en activiteiten aangeboden die deuren voor hen openen.

Umoza heeft de gemeenschap geholpen door te lobbyen voor de gemeenschap om hen te verbinden met de nationale elektriciteit centrale. Een grote vooruitgang!

In samenwerking met Kwasa Kwasa vzw heeft Umoza geholpen om twee waterpompen naar de gemeenschap te brengen. We zijn Kwasa Kwasa vzw dankbaar  hiervoor maar ook voor de derde pomp die op weg is. We nemen deze samenwerking niet licht op.

Met behulp van financiën van Kwasa Kwasa vzw heeft Umoza  een project opgericht om meisjes en jonge moeders een beroepsopleiding aan te bieden, waarmee ze geld kunnen verdienen. Een opleiding alleen is niet voldoende gezien de meisjes uit heel arme gezinnen afkomstig zijn. Umoza geeft hen dan ook een gratis pakket met materiaal nodig voor het beroep te kunnen uitoefenen. Tot nu toe is het ons gelukt om 21 meisjes te trainen en we zijn vastberaden om nog meer meisjes op te leiden. Via Umoza betaalt Kwasa Kwasa het schoolgeld van enkele studenten van de gemeenschap. Ook hiervoor zijn we erg dankbaar.

Limbani Chatonda Mhango is oprichter van vzw Umoza in Malawi. Limbani zet zich dagelijks in voor jongeren en vrouwen in Rumphi District. Deze twee groepen zijn erg kwetsbaar in Malawi en Limbani kon niet langer aanzien dat deze uit de boot vielen. Er werden twee projecten opgestart door hem, namelijk een gratis kinderopvang en een beroepsopleiding voor kapster of naaister. Limbani is grote voorstander  van het creëren van mogelijkheden om de zelfredzaamheid van de gemeenschap te verhogen.