Een kijk op diversiteit!

Akin opnieuw aan de slag bij ons!

Nieuwe schooljaar, Nieuwe start

Na een geslaagd eerste jaar, ben ik alvast blij dat ik mijn stage ook dit jaar bij Kwasa Kwasa vzw kan verderzetten. Een nieuw schooljaar betekent voor mij nieuwe uitdagingen!

Als iemand met zelf een migratieachtergrond, begon ik aan mijn eerste jaar stage eerder hoogmoedig. Ik meende reeds een zeer goed beeld te hebben op het thema diversiteit. De confrontatie met de brede kennis van mijn collega’s, maakte mij bewust dat ik mij eerder nederig moest opstellen. Ik zag duidelijk heel wat groeikansen voor me en mogelijkheden om wat meer ‘expertise’ op te bouwen.

Gedurende het jaar kreeg ik bij Kwasa Kwasa vzw de nodige deskundige ondersteuning en kon ik aan mijn beroepscompetenties werken. Mijn verwachtingen van de stageplaats zijn dan ook zeker ingelost. Ik heb dan ook mijn verwachtingen niet moeten bijstellen.

Het is voor mij  inspirerend geweest om te zien hoe een klein gemotiveerd team, van collega’s en vrijwilligers zoals David tegen Goliath, steeds opnieuw met zeer beperkte middelen toch probeert een groot impact te hebben op de huidige maatschappelijke context.

Mijn persoonlijke doelstelling voor dit jaar is alvast mezelf meer verdiepen in thema’s zoals superdiversiteit. Ik wil zowel meer inzicht ontwikkelen als vaardigheden en dit ook delen met de deelnemers tijdens de vormingen. Ik kijk met nieuwsgierigheid uit naar het komende jaar.

Ik hou jullie op de hoogte!