Een kijk op diversiteit!

Waarom vorming?

 

 

Kwasa Kwasa is er van overtuigd dat vorming en sensibilisering een belangrijk middel vormen om superdiversiteit te normaliseren en vooroordelen, discriminatie en racisme te helpen bestrijden. 

Kwasa Kwasa benadert het thema superdiversiteit zowel vanuit etnografisch als ​mondiaal perspectief. Men maakt enerzijds kennis met verschillende gemeenschappen in België op een gedifferentieerde en directe manier. Anderzijds trachten we de lichtelijk achterhaalde benaderingsvorm van een indeling in gemeenschappen te laten vervagen. Op deze manier wil Kwasa Kwasa ervoor zorgen dat superdiversiteit op een realistische en concrete manier wordt voorgesteld en dat het zeker geen ver-van-mijn-bed-show wordt. De vormingen die louter vanuit mondiaal perspectief gegeven worden, nemen diversiteit wereldwijd onder de loep, en maken bij voorkeur deel uit van een project.

Kwasa Kwasa geeft vorming aan mensen van 4 tot 104. We bereiken scholen in heel Vlaanderen en er klopt een heel uitgebreid en divers gamma van volwassenorganisaties bij ons aan. Daar onder zijn lokale dienstencentra, culturele en socio-culturele organisaties maar ook overheidsdiensten zoals VDAB, penitentiaire beambten, OCMW etc.