Een kijk op diversiteit!

Voeding en Islam: AHS op bezoek

Elk jaar komt er een groep AHS studenten van de lerarenopleiding een vormingssessie bij Kwasa Kwasa volgen.Ook dit academiejaar kregen we weer een groep geïnteresseerde studenten over de vloer. 

De studenten brengen eerst een bezoek aan de Tevhid moskee, waar ze kennismaken met de Islam. De focus ligt hierbij op informatie die de leerkracht van nu nodig heeft om in een superdiverse schoolomgeving te kunnen toepassen. Speciale aandacht besteden we aan voeding binnen de Islam. Het aspect voeding, koken en productkennis komen immers aan bod in het vak "project algemene vakken", dat deze leerkrachten in opleiding later zullen onderwijzen. 

Na de theorie volgt de praktijk en bereiden we samen het Turkse recept "kisir". Terwijl de studenten aan de slag gaan en daarna hun zelfbereide hap opeten, krijgen ze nog meer achtergrondinfo over de Turkse keuken. Kwasa Kwasa benadert dit thema uiteraard vanuit etnografisch perspectief. De Turkse keuken zoals ze in België geëvolueerd is binnen de  migratiecontext .