Een kijk op diversiteit!

Stagiaire Paulien

Hello iedereen, ik ben Paulien en sinds februari ben ik een tevreden stagiaire bij vzw Kwasa Kwasa.

Al sinds mijn middelbare school stond mijn keuze vast, ik zou sociaal werkster worden. Ik begon aan de hogeschool te Gent maar uiteindelijk vond ik mijn weg binnen het volwassenonderwijs. Toen begon de zoektocht naar een leerrijke stageplaats. Ik las vele stage documenten van studenten en stelde mijn top 5 op. Als eerste koos ik voor vzw Kwasa Kwasa want uit hun visie merkte ik onmiddellijk evenarende waarden op zoals “volledige aanvaarding van diversiteit”, “omgaan met elkaar op basis van wederzijds respect”, “iedereen behandelen met gelijkwaardigheid en onvolwaardige solidariteit tussen mensen”. De vormingen en workshops omtrent diversiteit spraken me dan ook onmiddellijk aan. Ook koos ik bewust voor een kleinere vzw aangezien je dan creatiever dient te zijn en je takenpakket zeer divers is. Verder schuimde ik de site van Kwasa af en bekeek de foto’s… 

“Oke beslist, ik ben verkocht!” Spannend belde ik vzw Kwasa Kwasa op. De dag nadien mocht ik langskomen, ik was dolenthousiast en maakte spontaan een vreugde dansje. De eerste ontmoeting was aangenaam, er heerste een loyale sfeer en ik werd hartelijk ontvangen. Ik ben slechts enkele uren in de week aanwezig maar toch heb ik ondertussen al veel bijgeleerd over mezelf, langzamerhand vind ik mijn weg en dit geeft mij een goed gevoel.

Als laatste wil ik vermelden dat ik het fantastisch vind dat iedereen de kans krijgt om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Kwasa Kwasa. Ik heb reeds interessante en unieke mensen leren kennen, ieders met hun eigen geschiedenis en levenservaring. Ook van hun leer ik veel bij en ik hoop van harte dat ik ook voor hen een meerwaarde kan zijn.