Een kijk op diversiteit!

De poëzieavond

Op 27 juni 2014 werd het project Dichter bij Afrika afgerond met een poëzieavond. De dichters werden een ruime periode voor deze avond gevraagd om hun gedicht te komen voorlezen en met veel plezier kregen we vele positieve reacties vanuit die hoek.

Marjolein en Aurelie gingen de week van 27 juni aan de slag om alles poëzie klaar te maken! Het gebouw werd onder handen genomen en de tuin kreeg een opknapbeurt. De vlaggen werden her en der opgehangen en een tafel met de diverse gedichten werd klaar gezet. De receptie met verschillende hapjes en drank werd buiten gezet met hoop op goed weer.

Tegen 19u stond alles gereed om zowel publiek als dichters te ontvangen. De bedoeling van de avond was een intieme sfeer te creëren en geen strikte regels te volgen, om zo poëzie toegankelijk te maken voor iedereen, ook diegene die normaal gezien hier niet mee in contact komen.

Een vijftal dichters namelijk Lut De Block, Rob Van de Zande, Mustafa Kör, Hans Claus en May Mudawi hebben hun deelnemend gedicht voorgedragen en enkele hebben nog extra gedichten uit hun eigen bundel voorgelezen. Wat een aangename verrassing! Een 35-tal mensen genoten enorm van de hele avond en alle mooie woorden die hun richting uit kwamen. Het doel van het project, namelijk de mensen hun harten dichter bij Afrika brengen, was bij deze een geslaagd feit!

Het project is mede mogelijk gemaakt met steun van de Stad Gent.