Een kijk op diversiteit!

2016 in het kort

In augustus 2016 rondden we het project "Kleurrijk werkt" af. Een project dat we samen met onze partners  vzw Nakhla, vzw Eiman en het MIAT uitwerkten en waar we gedurende tien maanden de bezoekers van het MIAT lieten kennis maken met de gevolgen van de industriële revoluties in Afrika

In september vorig jaar legden we ook de laatste hand aan onze nieuwe methodiek : de diversiteitsquiz. De quiz kan een diversiteitsproject op school ondersteunen of vervolledigen. Er werd ook een quiz voor volwassenen gemaakt. Als openings of slotactiviteit van een pedagogische studiedag of om een teamdag te starten, een uitstekend idee! Lees er hier meer over: http://www.kwasakwasa.be/vorming/vormingen/diversiteitsquiz/

September 2016 betekende ook meteen de start van een nieuw schooljaar en nieuw werkjaar voor Kwasa Kwasa. Onze agenda liep langzaam vol met vormingsaanvragen vanuit Gent en de rest van Vlaanderen. 

 Zo was er de jaarlijkse lezingenreeks voor Artevelde Hogeschool in de opleiding Kleuteronderwijs. Ook Hogeschool Odisee Brussel deed een beroep op Kwasa Kwasa tijdens de diversiteitsdagen. We werkten samen met Hand in Hand De Moester en maakten van de startdag in de Goede luchtschool in anderlecht een "kleurrijke ontmoeting". Vzw Dünya, een organisatie die pleegzorg ook ontsluit voor kinderen en ouders met een migratie achtergrond, beleefde dank zij Kwasa Kwasa een teamdag vol superdiversiteit. We verzorgden een workshop en een infostand op het wereldfeest te Lovendegem. En brachten verschillende bezoeken aan de moskee Tevhid Camii om de deelnemers een realistische kijk op de islam te bieden. 

Na twee jaar volledig op uitsluitend vrijwilligers gedraaid te hebben, kan Kwasa Kwasa terug op een halftijdse medewerker rekenen. 

Welkom terug Marjolein!