Een kijk op diversiteit!

Aanbod: Diversiteit

Bezoek aan een moskee

Ongeveer 7% van de Belgische bevolking is moslim, toch blijft Islam een onbekende voor velen. Wij bieden een unieke kans aan om tijdens een bezoek aan de moskee, kennis te maken met de Islam.

Deze workshop is opgenomen in het aanbod van Kleur Bekennen!

Meer info »

Migratie

50 jaar geleden kwamen de eerste gastarbeiders naar België. Wie zijn deze mensen? Waarom kwamen ze naar hier? Waren ze van plan om zo lang te blijven? Dit zijn enkele van de vele vragen die men tijdens deze vorming zal behandelen. 

Meer info »

Historische Stadswandeling: Turkije aan de Leie

Historica Tina De Gendt schreef in 2015 een boek over de migratiegeschiedenis in Gent 'Turkije aan de Leie'. Ze koppelde hier ook een wandeling door Gent aan vast, zodat je het boek letterlijk kan beleven. Je kan deze unieke wandeling nu ook bij Kwasa Kwasa aanvragen. 

Meer info »

Ik ben geen racist maar…

Onze maatschappij kent een toenemend racisme. Vooroordelen tegenover minderheidsgroepen met migratie achtergrond tieren welig. Deze vooroordelen worden helaas vaak omgezet in discriminatie en zelfs racisme. Hoe herken je de deze processen? Hoe erken je het gevaar van deze fenomenen? Maar ook wat kan je er tegen doen? Hoe kan je jezelf trainen om racisme te bestrijden?

Meer info »

Diversiteitsquiz

De diversiteitsquiz laat leerlingen van de basisschool en het secundair onderwijs kennismaken, op een eerder ludieke manier met een aantal aspecten van de superdiversiteit in onze samenleving.

Meer info »

Getuigenis

Een bepaalde thematiek wordt soms pas begrijpbaar en tastbaar wanneer men in contact komt met iemand die er met beide voeten in staat. 

Meer info »

Winkelbezoek

Lokum, kofola, maniok, wat zouden deze woorden willen zeggen? Samen met ons kan je verschillende winkels in het superdiverse Gent een bezoekje brengen.

Meer info »

Gezinsbezoek

Hoe leeft een gezin van een andere origine in Belgie? Met welke keuzes en moeilijkheden krijgen zij te maken in het dagelijks leven? Via een gezellige babbel in de huiskamer komt men dit en nog veel meer te weten.

Deze workshop is opgenomen in het aanbod van Kleur Bekennen!

Meer info »