Een kijk op diversiteit!

Projecten

Malawi

Kwasa Kwasa vertrekt uitsluitend van projecten die door de gemeenschappen in Malawi werden en worden voorgesteld. De partner in Malawi beslist over de richting en de uitvoering van het project, en deelt met Kwasa Kwasa de verantwoordelijkheid voor de administratie.

België

De projecten in België zijn gewijd aan sensibilisering over superdiversiteit globaal en lokaal en/of aan wereldburgerschap.

Malawi: Vwirani project

Het VWIRANI- project is een vorm van dorpsontwikkeling in vier dorpen in het noorden van Malawi. ‘Vwirani' is het Tumbuka-woord voor ‘help'. Het belangrijkste doel is de infrastructuur van de klinieken, scholen en de huizen van de leerkrachten te verbeteren. Ook is het de bedoeling om de aarden vloeren te vervangen door cementen vloeren, weeskinderen te voorzien van basisvoorzieningen en te verzekeren dat de bruggen en straten onderhouden worden.

Meer info »

Malawi: Project “Zomba Prison”

Dit project werd afgerond in 2006 nadat de beoogde doelstellingen behaald werden.

Wij ondersteunden het rehabiliteringsproject dat bestaat uit een vrijwillige educatie in de Zomba-gevangenis en dit voor mannelijke gevangenen: volwassen en jongeren. De gevangenis bereidde de mensen niet voor op een reïntegratie in hun gemeenschap.

Meer info »