Een kijk op diversiteit!

Turkish Lady Gent vzw zorgen voor drinkbaar water in Malawi

Kwasa Kwasa vzw is een organisatie waar de superdiversiteit in onze samenleving, de rode draad vormt doorheen al onze activiteiten. Noord - Zuid samenwerking en solidariteit vormen hierin een belangrijke schakel. We werken daarom samen met een partnerland: Malawi.

In Malawi wordt landbouw gebruikt als voornaamste bron van inkomen. De enorme weersverschillen in het land doen deze bron van inkomsten vaak weinig goeds. De watervoorziening, vooral op het platteland, laat veel te wensen over. Ondanks het feit dat Malawi over vele waterbronnen beschikt, heeft slechts 60% van de bevolking toegang tot zuiver water

Zuiver water betekent: water vrij van levensbedreigende micro organismen, water dat beschermd wordt tegen industriële en chemische vervuiling, water dat veilig beschikbaar is ook in moeilijke tijden zoals droogte en overstromingen. Er wordt zowel door Malawiaanse organisaties als door internationale organisaties gewerkt aan verbetering van deze situatie. 

Turkish Lady Gent vzw wil haar steentje bijdragen om enerzijds mensen hier in België (Gent) bewust te maken van de grote nood aan betere watervoorzieningen en anderzijds ook daadwerkelijk iets te doen om in samenwerking met Kwasa Kwasa en de Malawiaanse organisatie Footsteps Africa fondsen te verzamelen om het district Chikwawa  van zuiver water te voorzien.  

De organisatie wil plattelandsvrouwen, die meestal de waterverzamelaar zijn in het gezin, versterken door ze toegang tot zuiver drinkwater te verschaffen. We maken hierbij gebruik van een pomp die ter plaatse gemaakt wordt, laag in kosten is en lokaal hersteld kan worden: de zogenaamde Rope pump of Touw pomp.