Een kijk op diversiteit!

Stagiair Jef

Toen ik mijn stage bij Kwasa Kwasa begon had ik er totaal geen idee van warvoor de oranisatie stond, welke doelen ze nastreefden. En dat interresseerde me ook niet. Ik wou gewoon folders ontwerpen. Maar af en toe las ik de inhoud van die folders en luisterde ik vergaderingen af. Zo leerde ik wat ik eerst niet begreep.

Ik koos Kwasa Kwasa als stageplaats gewoon omdat ik er kon doen wat ik het liefste doe: grafisch ontwerp. Maar nu is dat niet meer de enige reden waarom ik elke morgen veel te vroeg opsta. Kwasa Kwasa zet zich in voor een goed doel. Door mijn afluistersessies heb ik ook zin gekregen om me hiervoor in te zetten. Als ik niet zo druk bezig zou zijn met het veroveren van de wereld. (Mijn fantasiewereld, maar een wereld is een wereld!) Enfin, het interesseert me nu tenminste.

Mijn takenpakket bestaat vooral uit het ontwerpen van flyers, folders en de rest van die familie. Af en toe eens een logistieke taak zorgt voor de nodige afwisseling. Werkomgeving is aangenaam. Momenteel zitten we op verplaatsing want de verwarming is kapot. Moeten wij daarom verhuizen? Echte mannen blijven in de kou zitten! Ik heb cursussen gevolgd voor grafisch ontwerp. Ik weet wat er mooi uit ziet. Zij weten wat bij hun organistie past. Hierdoor zijn we het niet altijd eens over het resultaat, maar uiteindelijk geraken we er iedere keer. Ze mogen dan geen echte mannen zijn, die KwasaKwasiërs mogen er wel wezen.

Ik heb mijn best gedaan om mijn stage samen te vatten, maar dat is toevallig geen van mijn specialiteiten. In het vervolg zal ik gewoon een dansje doen als men mij vraagt naar Kwasa Kwasa.