Een kijk op diversiteit!

Ondersteuning schoolkinderen

Onder de medewerkers en sympathisanten van Kwasa Kwasa is er een groep die een aantal schoolkinderen van de medewerkers van het Eco - Sociaal project steunt. 

In 2005 zijn Agnes en Lieselotte, op vraag van de ouders, begonnen met het sponsoren van het schoolgeld van kinderen van Mr.Boyson, Mrs. Hamilton en Mr. Mlangeni. Vanaf 2010 kregen Agnes en Lieselotte de steun van verschillende trouwe sponsors, waardoor het haalbaar bleef om een aantal kinderen te steunen.

In Malawi is het lager onderwijs gratis maar helaas hebben de gouvernementele scholen niet altijd de middelen om kwaliteit aan te bieden. Het is dan ook bijna onmogelijk voor mensen zoals Mrs. Hamilton en Mr. Mlangeni om degelijk onderwijs te betalen voor hun kinderen. De kosten zijn vrij hoog, gezien er niet enkel ingangsgeld moet worden betaald, maar ook uniformen, examengeld, uitstapjes, maaltijden en transport naar school. 

Al de ondersteunde kinderen zitten momenteel in het secundair onderwijs, is de oudste zoon van Boyson afgestudeerd aan het Natural Resource Centre en zal dit jaar John van Mr. Mlangeni, universitaire studies aanvatten. 

Uiteraard zijn we nog steeds op zoek naar mensen die voor een bedrag van 5 of 10 euro per maand de schoolkinderen willen assisteren in hun weg naar een diploma en een toekomst! Check de volgende link http://www.kwasakwasa.be/over-ons/steun-kwasakwasa/.