Een kijk op diversiteit!

Maatschappelijk engagement - 4 studenten werken mee

Tijdens de 2de semester van dit schooljaar hebben 4 studenten een aantal uren bij Kwasa Kwasa gewerkt als stagiair(e). Hieronder vertellen 3 van hen wat meer over zichzelf en over hun opdracht bij Kwasa Kwasa.

"Mijn naam is Shady Basha, 20 jaar, ik kom uit een gezellig West-Vlaams stadje, namelijk Diksmuide. Ik volg aan de Hogent de secundaire leraren opleiding, Engels en Niet-confessionele zedenleer. Voor mijn opleiding moest ik opzoek gaan naar een stageplek buiten de schoolse context. Zo leerde ik Kwasa Kwasa kennen en was direct bereid daar mijn diensten aan te bieden.  Ik steun Kwasa Kwasa door geld in te zamelen met het verkopen van Malawaanse productjes en daar wat awareness bij te verschaffen samen met een groepje toffe vrijwillgers."

"Mijn naam is Saartje. Ik zit in mijn eerste jaar sociaal werk op Hogent en heb als maatschappelijk engagement gekozen voor kwasa kwasa vzw. Diversiteit is, zoals bij kwasa kwasa vzw, ook voor mij een heel belangrijke waarde en dat is ook deels de reden dat ik voor deze organisatie gekozen heb. Onze taak binnen kwasa kwasa vzw is meedraaien in de organisatie zoals spelen in mekaar steken voor de vormingen, meehelpen tijdens infostanden van kwasa kwasa vzw.De dingen waar ik van hou zijn dansen, reizen, tekenen en een goed boek. Ook voor lekker eten of zelf koken zeg ik geen nee. De diversiteit die er is in jullie organisatie motiveert mij om nog meer te reizen en meer te weten te komen over andere culturen." 

"Hallo, ik ben Jappe. Ik zit in mijn eerste jaar sociaal werk op hogent. Ik ben afkomst uit Kortrijk. Ik ben bij de organisatie Kwasa Kwasa terecht gekomen om dat ik voor school vrijwilligerswerk moest doen. Binnen de organisatie werk ik aan het spel over de islam en sta op evenementen zoals die van kunst(h)art. Ik heb gekozen voor deze organisatie omdat ik geïnteresseerd ben in Afrika en Malawi. Ook vind ik diversiteit zeer belangrijk."