Een kijk op diversiteit!

Langdurige Logees

De prachtige locatie waar Kwasa Kwasa meestal resideert, is gelegen op de Meulesteedse steenweg 267 in Gent. Helaas viel bij het begin van het nieuwe schooljaar de verwarming uit en bleek spijtig genoeg niet te herstellen. We deden ons best om ons warm te kleden en toen het nog kouder werd, een elektrisch vuurtje erbij te zetten om onze bevroren ledematen te ontdooien.

Maar begin november was het echt niet meer te harden, werken aan de computer werd onmogelijk, groepen ontvangen ook onmogelijk, vergaderen ook onmogelijk….. Tijdelijk verkassen was een must.

Als lid van de federatie voor Marokkaanse verenigingen, klopten we daar aan om ons koude – probleem te bespreken en een oplossing te zoeken.

De oplossing werd gevonden. We mochten twee tot drie dagen per week een ruimte gebruiken, die op dat moment vrij was.

De collega’s van FMV waren zeer gastvrij en super vriendelijk. Ondanks hun eigen drukke agenda waren ze bereid om wat “op te schuiven” en ons te ontvangen. We voelden ons welkom en genoten van de collegiale sfeer.

We leerden niet alleende andere werkingen in het gebouw beter kennen, maar maakten ook kennis met andere lidverenigingen. De Rabot buurt, een buurt waar Kwasa Kwasa ooit nog zetelde werd verkend als onze tijdelijke thuisbasis als langdurige logees.

Katrien, Jolijn, Sabah en Karima het waren 6 fijne maanden en jullie openheid en hulpvaardigheid zullen we nooit vergeten. We zijn er 6 maanden gebleven en nu in mei keerden we terug naar onze vaste stek.