Een kijk op diversiteit!

Kwasa Kwasa wordt september - klaar gemaakt!

Kwasa Kwasa wordt op orde gezet! Na een heel schooljaar van hard zwoegen en doorwerken verzamelt een vzw wel veel materiaal en heeft het gebouw erg nood aan een opfrisbeurt.

De maanden juli en augustus zullen worden aangewend om grote kuis te houden, zowel letterlijk als figuurlijk. Het gebouw zal van onder tot boven, van zolder tot kelder, gepoetst en opgeruimd worden. Al het oud materiaal dat niet meer door Kwasa Kwasa gebruikt kan worden, zal naar de Kringloop worden gebracht. Op die manier zijn de lokalen en bureau’s klaar om in gebruik genomen te worden bij het nieuwe schooljaar. Niet enkel het algemeen gebouw krijgt een opknapbeurt, ook de tuin en bijgebouwen worden onder handen genomen.

En zoals het citaat zegt “opruimen doen we niet door op te bergen, maar door los te laten”.

Naast de praktische opkuis wordt er ook een digitale en mentale schoonmaak ondernomen. De diverse computers worden uitgepluisd en gereinigd van al de documenten van een heel schooljaar. Administratie en archief zal worden verlicht van al het gedateerde vergaarde materiaal over de afgelopen jaren.

Het meest belangrijke dat we deze zomer willen bereiken, is het uitwerken van het case - statement van Kwasa Kwasa. De hele visie van Kwasa Kwasa wordt verwoord en doorgelicht. Zo kan er in de toekomst duidelijk worden gecommuniceerd naar de buitenwereld. Een tipje van de sluier is alvast, dat diversiteit de rode draad doorheen het hele case - statement gebeuren is.

Zoals je ziet hebben we twee drukke maanden voor de boeg! Maar Kwasa Kwasa is er klaar voor!