Een kijk op diversiteit!

Een dag uit het leven van Kwasa Kwasa vzw

Altijd al willen weten hoe een gewone werkdag op vzw Kwasa Kwasa eruit ziet? Maandag 5 mei is een zonnige werkdag en er gebeurt het volgende:

8:15: Start van de drukke werkdag op Kwasa Kwasa vzw. Lucas, de stagiair, heeft al koffie en thee gezet en de heerlijke koffie geur komt me al tegemoet. Nog half slapend open ik al de rolluiken en kan de dag beginnen! Niet zonder de kippen eerst hun ontbijt te geven natuurlijk.

9:00: Marjolein komt binnen en voor we beginnen schenkt ze zich een koffie in. Nu zijn we klaar om aan de wekelijkse teamvergadering te beginnen!

10:00: Ondertussen is ook onze vrijwilliger Kurt toegekomen. Kurt werkt nu reeds al een jaar bij ons en weet alles staan. Hij zet zich direct aan zijn taak van de boekhouding van Malawi.

11:00: Na een helse tocht op verschillende bussen komt Aurelie eindelijk uitgeput toe. Ook Aurelie is een vaste en onmisbare vrijwilliger geworden het afgelopen jaar. Samen met Lucas begint ze aan de voorbereidingen voor de buurtfeesten op 17 en 18 mei!

12:00: Lunch met heel het team. Mmmmm boterhammen. Kurt en Aurelie vertrekken naar huis na een erg vruchtbare werkdag!

13:00: Marjolein en Lucas vertrekken naar een vorming in Vilvoorde. De Knipoog heeft 2 workshops "Recyclage een noodzaak" besteld voor hun 5de en 6de leerjaar. Met veel enthousiasme wordt er geluisterd en geknutseld!

14:00: Telefoons worden gemaakt naar andere vrijwilligers en het gebouw wordt opgeruimd en geordend.

15:00: De achterblijvers werken aan de driemaandelijkse nieuwsbrief en zijn erg tevreden van het resultaat. Mails worden beantwoord en verslagen doorgenomen. Op 11 juni wordt het Hasta La Vista georganiseerd door het buurtcentrum de Bloemekenswijk. Ook Kwasa Kwasa is aanwezig met een standje over zijn poëzieproject. Alles wordt bijeen gezet en verzameld om mee te nemen.

16:00: Marjolein en Lucas vertrekken moe maar voldaan richting Gent terwijl Kwasa Kwasa de deuren voor deze werkdag sluit!