Een kijk op diversiteit!

Buurtfeesten in de Muide 2015

Twee spetterende feestdagen liggen alweer achter ons.
Zoals elk jaar werden op 16 en 17 mei in de buurt van de lokalen van Kwasa Kwasa, de "MUIDEFEESTEN" georganiseerd.
Twee dagen lang worden er in de buurt Muide - Meulestede allerlei festiviteiten georganiseerd. Eigenlijk begint het reeds op donderdagavond en het gaat onverminderd door tot zondagavond. Voor de buurt zijn deze twee dagen, de hoogtedagen van het jaar.
En natuurlijk viert Kwasa Kwasa mee. Voor onze organisatie is het een druk week end, vele vrijwilligers worden opgetrommeld want het is alle hens aan dek.
We hebben ervan genoten dit jaar! Het was leuk om met zijn allen samen te werken en alles goed te laten verlopen. Een goed ge-olied team kan immers bergen werk verzetten.
We deden mee aan de rommelmarkt, buiten op de stoep met een "rommelstandje" bemand door bestuurslid Lieselotte, een verkoopspuntje Turkse handwerkpareltjes van onze vrijwilligster Kiymet en onze stagiair Lucas stond achter een kraam vol Malawiaanse artisanale spulletjes .
Lucas moest echt multitasken : verkopen, mensen naar ons tuinterras lokken en uitleg geven over ons project Recht op Onderwijs en ook voor dit project kleine Malawiaanse gadgets verkopen.
Binnen in de lokalen van Kwasa Kwasa kon je net als op ons gezellige tuinterras en in de tuin genieten van een drankje en/of  een snack.
Maar laten we het mini-retromarktje niet vergeten dat trendy retro stuff verkocht en veel kopers lokte.
Het tuinterras echter was onze grote trekpleister en de vrijwilligers hadden meer dan hun handen vol aan het bedienen van alle klanten, die op een plaatsje in de zon of in de schaduw, wat kwamen uitblazen van het shoppen.
Zaterdag zat het weer wat tegen en kwam er wat minder volk opdagen, maar zondag was het goede weer van de partij en liep het de hele dag storm.
Ondanks het harde werk kijken we met veel tevredenheid terug op dit drukke weekend !