Een kijk op diversiteit!

Belmundo

Voor het jaarlijkse activiteitenfestival BELMUNDO heeft Kwasa Kwasa vzw, in samenwerking met het lokaal dienstencentrum Wibier, ook dit jaar een activiteit georganiseerd. Via gesprektafels, hebben we een ruimte willen creëren, waar deelnemers zonder een migratieachtergrond en deelnemers/getuigen met een migratieachtergrond de mogelijkheid kregen om elkaar te ontmoeten.

Aan elke gesprektafel zaten er geïnteresseerden met ten minste twee mensen met een migratieachtergrond samen, om hun persoonlijke ervaring met dit thema met elkaar te delen. Aan de hand van deze kleinschalige contacten hebben we het thema ‘oorzaken van migratie’ toegelicht en inzicht hierin proberen te verschaffen.

We hadden zeer diverse getuigen zoals Jozef uit Slovakije, Drifa uit Nederland (met Marokkaanse roots), Julia uit Bulgarije, René uit Ivoorkust, Djenab uit Guinee Conakry, Abdoullay uit Niger, Waheed uit Syrië, en natuurlijk niet te vergeten onze Youssuf uit Afghanistan!

Op het einde van elke tafelronde kregen de deelnemers vervolgens de mogelijkheid om de getuigen eventueel nog vragen te stellen over hun al dan niet vrijwillige migratie. We sloten uiteindelijk af met allerlei lekkere hapjes uit de wereldkeuken, meegebracht door de getuigen. Op deze ontspannen manier konden de deelnemers en getuigen elkaar beter leren kennen, gedachten uitwisselen en eventueel netwerken.