Een kijk op diversiteit!

Vrijwilligers

Kwasa Kwasa vzw wil mensen van alle (studie-) achtergronden, nationaliteiten en leeftijden de kans bieden om een internationale ervaring of een eerste werkervaring in het buitenland te verwerven. De vrijwilliger is voor vzw Kwasa Kwasa een onbetwistbaar belangrijke schakel tussen België en Malawi. Hij of zij zal zowel actief meewerken in de projecten als een rapporterende rol spelen voor het dagelijks bestuur in België. Kwasa Kwasa noemt de vrijwilligers in Malawi ook wel eens de "oren en ogen ter plekke".

Het is één van de doelstellingen van vzw Kwasa Kwasa om zo veel mogelijk mensen de kans te geven van het dagelijkse leven in Malawi te proeven. Deze unieke plek in Oost - Afrika is een voor velen nog te ontdekken parel.

In België zijn vrijwilligers een vast onderdeel van Kwasa Kwasa. Zonder de vele mensen die een aantal uren van hun dag, week of maand geven aan Kwasa Kwasa zou het onmogelijk zijn om al het werk te kunnen verrichten. Kwasa Kwasa kan altijd extra helpende handen gebruiken voor allerlei zaken. Heb je zin om in ons team in België opgenomen te worden, dan stuur je best je gegevens naar info@kwasakwasa.be en dan nemen wij zo vlug mogelijk contact met je op.

Stagiaires

De mogelijkheid bestaat ook om in de diverse projecten mee te werken als stagiaire. Kwasa Kwasa zond in het verleden studenten uit om in Malawi stage te lopen. Er waren mogelijkheden te over voor studenten van verschillende richtingen (scholen, ziekenhuizen en nog veel meer). Dit project is ten einde gelopen maar Kwasa Kwasa biedt nog steeds de kans aan een beperkt aantal stagiaires om in de eigen projecten in Malawi stage te lopen. In België is er plaats voor een aantal studenten binnen de dagelijkse werking van Kwasa Kwasa.

Zowel de voorbereiding als de selectie van vrijwilligers en stagiaires gebeurt door onze medewerkers in België, in nauw overleg  met de raad van bestuur van Kwasa Kwasa.