Een kijk op diversiteit!

Dichter bij Afrika

In september 2013 gaat Kwasa Kwasa vzw van start met een poëzie project genaamd "Dichter bij Afrika" in samenwerking met Stad Gent.

Het project zal dichters uit Gent en Afrika aanspreken om een gedicht te schrijven over hun relatie met Afrika en/of Noord-Zuidrelaties en/of Malawi. Via poëzie willen we mensen dichter bij Afrika brengen of bij een bepaald aspect van een Afrikaans land of een bepaalde culturele gewoonte uit dat Afrikaans land.

Er wordt aan de meewerkende dichters gevraagd om stereotypen te vermijden en onze selectie zal trachten een zo gedifferentieerd mogelijk beeld van Afrika te brengen.

Om een maximaal publiek te bereiken zullen de gedichten verspreid worden op verschillende plaatsen in Gent en in verschillende formaten:

  • Aan de inwoners in de wijk Muide - Meulesteede
  • In postervorm bij de verschillende buurtorganisaties van de Muide
  • Op doek  tijdens de Muidefeesten en Meulesteedse Koerse
  • Er zullen ook een aantal gedichten op postkaarten gedrukt worden om aan mensen uit te delen in stickervorm om her en der op te plakken

Op 31 januari 2014, wereldgedichtendag, zal er een poëzieworkshop gehouden worden met de leden van LDC De Waterspiegel.

Al de verschillende gedichten worden op een Poëzieavond - gehouden in Kwasa Kwasa vzw - voorgedragen aan het grote publiek. De gedichten van Malawiaanse schrijvers kunnen ofwel door een andere dichter voorgedragen worden ofwel op een video door de dichter zelf.

We hopen dat poëzie de "harten" van de mensen in Gent dichter bij Afrika kan brengen.

Met de steun van

In het kort

Begindatum:
September 2013
Einddatum:
September 2014
Waar:
Gent
Wat:
Gedichten over Afrika
Belangrijk:
Gedifferentieerd beeld over Afrika weergeven