Een kijk op diversiteit!

Stagiair Lucas

Hallo, Ik ben Lucas Plovier. Ik studeer sociaal­cultureel werk aan de Howest in Kortrijk en ben sedert enkele weken stagiair bij vzw Kwasa Kwasa. Ik koos opzettelijk voor een stage in een andere provincie, omdat ik graag eens iets anders wilde zien dan telkens maar opnieuw mijn eigen stad en omdat Gent als vat vol diversiteit me zeker en wel aansprak.

Het is al van kleins af aan mijn droom om ontwikkelingssamenwerking te gaan doen in Afrika, en ik was dan ook zeer blij te vernemen dat ik binnen mijn opleiding stage kan doen in het buitenland. Die buitenlandse stage kan je pas doen in je 3e jaar, dus moest ik nog een stageplaats zoeken voor dit jaar. Het was niet zo gemakkelijk om een stageplaats te vinden die volledig aansloot bij mijn interesses, maar toen ik de site van Kwasa kwasa gevonden had en las over de twee pijlers van de werking, heb ik meteen een mailtje gestuurd.

Wat me meteen aansprak was de kleinschalige aanpak en de menselijkheid van de organisatie.  Er hangt een vriendschappelijke, open sfeer op de werkplaats en ik voelde me meteen welgekomen.

Het is de eerste keer dat ik ergens stage doe en ik was in het begin wel een beetje zenuwachtig. Nieuwe taken, nieuwe mensen,.. een nieuwe uitdaging. Ondertussen zijn we 3 weken verder, en ik heb al veel bijgeleerd. Telefoneren gaat al veel vlotter, een planning maken en volgens die planning werken heb ik ook al onder de knie. En stilaan beginnen we al wat na te denken over volgend jaar, wanneer ik voor drie maanden naar Malawi ga op stage.