Een kijk op diversiteit!

Recht op onderwijs

Kwasa Kwasa post op facebook vaak berichten over hoe het loopt met de schoolkinderen die via ons worden gesteund in Malawi. Het is misschien nog eens tijd om een volwaardig nieuwsbericht aan dit project te wijden.

Scholen zijn in Malawi vaak zeer duur en niet altijd even betrouwbaar. De overheidsscholen - zeer betrouwbaar en goed qua opleiding - zijn helaas enkel weggelegd voor de allerslimsten. Tenzij je heel veel geld kan betalen.

De laatste jaren worden er zo’n 10 schoolkinderen door verschillende sponsors gesteund. Kwasa Kwasa volgt de administratie van dit project op, zorgt dat al het schoolgeld op tijd op de rekening van de school staat, en staat zelf in voor veel bijkomende kosten. Uniform, boeken, eetgerei (voor de kinderen die op kostschool zitten), transportkosten van en naar de school, examenkosten, muskietennet, schrijfgerei vormen alles bij elkaar een toch wel aanzienlijk deel van de ‘extra’  kosten die een schoolcarrière in Malawi met zich mee brengt.

Het contact met de scholen is echt niet zo vanzelfsprekend. De schoolkinderen die gesteund worden zitten op verschillende scholen in verschillende delen van het land. Om een goed contact te onderhouden met alle scholen hebben we gelukkig John Mlangeni (hij heeft zelf zijn volledige schooltraject via Kwasa kwasa kunnen doorlopen). Ondertussen zorgt hij ook voor zijn kleine broer van 7 die in Lilongwe naar de Golden Gate Memorial school gaat.

In het schooljaar 2017 - 2018 studeerde Dalo Moloson af (het 4de secundair), gingen Brenda Jere, Junior Mkandawire, Mayoleni Naluso, Raphael Moloson over naar het volgende jaar (respectievelijk het 2de, het 4de secundair en het 3de leerjaar) en beeindigde Papiya Naluso zijn eerste semester met succes. Dit schooljaar worden ook Sarah Naluso, Bettia Moloson en Steven Nyirenda gesteund via de verschillende sponsors.

Kwasa Kwasa is steeds op zoek naar nieuwe sponsors die hieraan willen meedoen. Al de info vindt je op de volgende pagina: http://www.kwasakwasa.be/over-ons/steun-kwasakwasa/