Een kijk op diversiteit!

Keeping girls safe in school program

Kawaza Youth Organisation is een gemeenschapsorganisatie die opgestart werd en geleid wordt door een aantal mensen uit een gemeenschap in het district Rumphi (in het noorden van Malawi). Een van de projecten waar ze zich mee bezig houden is het "keeping girls safe in school program"

Wat houdt dit project in ?  

Er zijn nog relatief veel meisjes die geen toegang hebben tot hygiënische maandverbanden om te gebruiken tijdens hun menstruatieperiode. Vele meisjes blijven daarom elke maand een aantal dagen thuis en na een tijdje verlaten ze zelfs de school. Aan dit fenomeen wil Kawaza Youth Organisation iets doen. 

De organisatie heeft een aantal naaisters in dienst die duurzame hergebruikbare maandverbanden maken. Deze worden gratis uitgedeeld in de scholen. Bij goed onderhoud zouden deze maandverbanen zo een 18 maanden kunnen gebruikt worden. De naaisters dienen ook als contactpersoon tussen de scholen en de families. Zij moeten kwetsbare meisjes identificeren en hun families sensibiliseren. 

Dankzij de benefiet die Turkish Lady organiseerde kan dit project met 1000 euro gesteund worden. Dit zal gebruikt worden om het materiaal voor de maandverbanden aan te kopen en 2 naaisters te kunnen betalen.