Een kijk op diversiteit!

Het schooljaar loopt weer ten einde

Het schooljaar is voorbij, tijd voor een kort overzicht van de activiteiten van Kwasa Kwasa het voorbije jaar. Het schooljaar begon met een verhuis. We zijn verhuisd van de Muide naar Sint Amandsberg. Sinds januari 2017 werken we vanuit een gebouw in de Wolterslaan. Hier zitten we samen met 2 fijne organisaties, het buurthuisje en Kunst(h)art. Sinds juli 2017 is er ook een jeugdhuis in het gebouw.  

Het is voor Kwasa Kwasa steeds zeer belangrijk ge weest om zo betrokken mogelijk met de buurt om te gaan. Samen met de organisaties uit het gebouw en in de buurt zitten we maandelijks in het wijkactieteam. Dit is de ideale manier om bij acties in de buurt mee te werken. In juni werkte Kwasa Kwasa zo mee aan de buurtfeesten. 

Op gebied van Malawi heeft Kwasa Kwasa bruggen gebouwd tussen verschillende gemeenschappen. Turkish Lady Gent vzw heeft geld ingezameld bij haar leden om via Kwasa Kwasa projecten te steunen in Malawi. Dit zijn de projecten van de organisaties Footsteps Africa (het bouwen van gemakkelijk onderhoudbare waterpompen in dorpen met slechte toegang tot drinkbaar water) en Kawaza Youth Organisation (het voorzien van herbruikbare maandverbanden aan kwetsbare meisjes, die anders hun schoolcarriere vroegtijdig stopzetten). Daarnaast blijven we uiteraard een aantal schoolkinderen steunen in hun schoolcarriere. 

Een overzichtje van onze gegeven vormingen: je vindt een aantal cijfergegevens in de foto's die bij dit artikel bijgevoegd werden.