Een kijk op diversiteit!

Nieuws

Keeping girls safe in school program

Kawaza Youth Organisation is een gemeenschapsorganisatie die opgestart werd en geleid wordt door een aantal mensen uit een gemeenschap in het district Rumphi (in het noorden van Malawi). Een van de projecten waar ze zich mee bezig houden is het "keeping girls safe in school program"

Lees verder »

Tot ziens Muide!

Na vijf jaar vol goede samenwerkingen en vriendschappen, nemen we afscheid van de Muide. De Muide was een levende buurt waar het enorm aangenaam samenwerken was met zowel organisaties (als het buurtcentrum en het ldc De Waterspiegel) als de buurtbewoners zelf.

Lees verder »

Tiense jeugd op bezoek

Elk schooljaar komen in het vroege voorjaar, de vierde jaars van de richting sociaal technische wetenschappen uit Tienen, op bezoek in Gent.

Ze logeren in de jeugdherberg en dompelen zich twee halve dagen onder in het thema superdiversiteit.

Lees verder »

2016 in het kort

Nu 2017 goed en wel begonnen is, nemen we even de tijd om de gebeurtenissen van het vorige half jaar snel te overlopen.

Lees verder »

Onze eerste activiteit in de wijk Heirnis - Macharius : het soepcafé

Op 21 december 2016 organiseerde  Kwasa Kwasa in samenwerking met Nakhla vzw en de vrijwilligers van  het Soepcafé een lekkere Malawiaans - Marokkaanse maaltijd.

De maaltijd werd bereid met giften uit de verschillende warenhuizen, voedseloverschotten die anders  vernietigd worden. Natuurlijk vulden we deze ingrediënten aan met typisch Marokkaanse en Afrikaanse lekkernijen.

Lees verder »