Een kijk op diversiteit!

Nieuws

Onze eerste activiteit in de wijk Heirnis - Macharius : het soepcafé

Op 21 december 2016 organiseerde  Kwasa Kwasa in samenwerking met Nakhla vzw en de vrijwilligers van  het Soepcafé een lekkere Malawiaans - Marokkaanse maaltijd.

De maaltijd werd bereid met giften uit de verschillende warenhuizen, voedseloverschotten die anders  vernietigd worden. Natuurlijk vulden we deze ingrediënten aan met typisch Marokkaanse en Afrikaanse lekkernijen.

Lees verder »

Samenwerking met de Artevelde Hogeschool

Sinds een tiental jaar werkt Kwasa Kwasa samen met de pedagogische opleiding tot kleuterleider(ster) van de Artevelde Hogeschool. Deze samenwerking kwam eerst tot stand via Anne Van Laethem en nu via haar dochter Laure Evers.

Lees verder »

Kleur-rijk Werkt

Kwasa Kwasa zal ook in 2015 - 2016 weer een sensibiliseringsproject opzetten om de Noord - Zuid thematiek onder de aandacht van de Gentse bevolking te plaatsen : Kleur- Rijk Werkt. 

Lees verder »

Afrika in de kijker

Een van de sterktes van Kwasa Kwasa is programma's op maat maken. Scholen of organisaties die een vorming in het kader van diversiteit willen aanbieden aan hun deelnemers , maken hun focuspunten duidelijk en Kwasa Kwasa stelt hierover een vormingsdag samen.

Lees verder »

Langdurige Logees

De prachtige locatie waar Kwasa Kwasa meestal resideert, is gelegen op de Meulesteedse steenweg 267 in Gent. Helaas viel bij het begin van het nieuwe schooljaar de verwarming uit en bleek spijtig genoeg niet te herstellen. We deden ons best om ons warm te kleden en toen het nog kouder werd, een elektrisch vuurtje erbij te zetten om onze bevroren ledematen te ontdooien.

Lees verder »