Een kijk op diversiteit!

Nieuws

Reis naar Malawi

In april 2017 gingen ex-stagiair Lucas en zijn zus op vakantie naar Malawi. Hieronder volgt hun reisverslag:

1 April was het eindelijk zo ver, na maanden vol verlangen stapten mijn broer Lucas en ik eindelijk op het vliegtuig richting Malawi.  

Lees verder »

Malawi Historisch 2: Independence day

Op 6 juli viert Malawi elk jaar zijn onafhankelijkheid. Op die dag werd Malawi in 1964 terug een onafhankelijke staat. Het juk  van de kolonisatie door Engeland werd na een lange en moeizame strijd afgeworpen. 

Lees verder »

Malawi Historisch 1: Kolonisatie

De Schotse dr. Livingstone, "ontdekt" in 1859 Nsanje het meest zuidelijke punt in Malawi. Hij keert tot 3 keer toe terug, om Malawi, toen nog Nyasaland genoemd, in kaart te brengen. 

Lees verder »

Het rope pump project

De voorzitster van Turkish Lady Gent, Ayfer Kuru, sprak Kwasa Kwasa aan om samen een actie te ondernemen om zuiver water bij de mensen te brengen, daar waar het nodig is.  

Lees verder »

Feria Mundial 2017

Ondanks het wat sombere weer zat de spirit er van het begin toch al in en onze drie toffe vrijwilligers zorgden ervoor dat ons standje windvast werd versierd. 

Lees verder »

Voeding en Islam: AHS op bezoek

Elk jaar komt er een groep AHS studenten van de lerarenopleiding een vormingssessie bij Kwasa Kwasa volgen. Ook dit academiejaar kregen we weer een groep geïnteresseerde studenten over de vloer. 

Lees verder »